Anadolu lisemizde 9,10 ve 11. sınıflarda MEB müfredatını uzman eğitim kadromuzla uygularken 12. sınıflarda TYT – AYT sınavlarına hazırlık eğitimi verilmektedir. Öğrencilerimiz, 10-18 kişilik modern eğitim altyapısına sahip sınıflarımızda etkin bir öğrenim görmektedir. Ara sınıflarda başarılı bir akademik eğitimin yanında öğrencilerin bedensel, sosyal, kültürel, ahlaki ve kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla kampüsümüzdeki spor salonları, laboratuvarlar, faaliyet atölyeleri ve kütüphane haftalık programlar dahilinde sınıfların kullanımına sunulmuştur.

12. sınıflarımızda TYT-AYT eğitiminin temelleri 11. sınıfta atılmakla birlikte ağustos ayındaki hızlandırma çalışmalarıyla başlar. Öğrencilerin başlangıç seviyeleri tespit edilip danışman hocaları ve okul rehberlik biriminin takibinde üniversite sınavlarına hazırlık faaliyetleri yıllık planlarla yürütülür. Bu çalışmalar için hazırlanmış uygun kitap, soru bankası, yaprak test ve deneme setleri kullanılmaktayız. Bu süreçte öğrencilerimiz tecrübeli hocalardan konu anlatımı, soru çözüm teknik ve taktiklerini alırlar ve etütlerde hocalara sorularını sorabilirler. Rehberlik birimi hazırlık sürecinde öğrencilerin öğrenim durumlarını periyodik olarak deneme sınavlarıyla takip eder. Motive edici faaliyetler düzenler.