Özel İhramcızade Eğitim Kurumlarında Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü (PDR), öğrencinin kişisel potansiyeli oranında kendini geliştirebilmesi, yaratıcı düşünebilmesi, problem çözme ve karar verebilme becerisine sahip olabilmesi, daha verimli bir yaşama doğru kendini hazırlayabilmesi için çalışmalarını, kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik alanlarında her öğrenciye yönelik olarak yürütmektedir.

Bu bağlamda eğitim-öğretim sürecinde öğrencilere verilen hizmetler:

Psikolojik Testler:

1. Yaşam Pencerem: Öğrenciyi sosyal, psikolojik ve fiziksel açıdan tanımak için kullanılır.
  2. Holland Mesleki Tercih Envanteri: Öğrencilerim mesleki eğilimlerini tespit edip uygun meslekleri seçmesini sağlamak için kullanılır.
  3. Akademik Benlik Kavramı Ölçeği: Öğrencilerim mesleki eğilimlerini tespit edip uygun meslekleri seçmesini sağlamak için kullanılır.
  4. Çoklu Zeka Envanteri: Öğrencilerin Zeka Bölümlerini(Sayısal-Sözel-Uzaysal-Mekanik-Görsel) şeklinde tespit edip alan seçiminde öğrencilere yardımcı olmak için kullanılır.
  5. Başarısızlık Nedenleri Anketi: Öğrencinin durumunu analiz etmek için kullanılır.
  6. Burdon: Öğrencilerin dikkat düzeylerini tespit etmek için kullanılır.
  7. Sosyometri: Sınıf içi sosyal durumu tespit etmek için kullanılır.
  8. Cattell Zekâ Testi*: Gerekli durumlarda zekâ tespiti için yapılır.
  9. Wisc-R*: 6-16 yaş aralığında zekâ testi için kullanılır.
  10. 10. Ve daha fazlası...

Sunum ve Seminerler:

1. Teknoloji Bağımlılığı.
  2. Sağlıklı Yaşam.
  3. Bir Üst Öğretime Geçiş Sınavları (Lgs-Yks).
  4. Üniversite Bölüm Tanıtımları vb.

Diğer Hizmetler:

1. Üniversite Gezileri.
  2. Müze Gezileri.
  3. Grup Rehberliği.
  4. Bire Bir Psikolojik Destek.
  5. Veli Görüşmeleri.
  6. Okul Başarı Durumunu Takip Etme vb.

Uzman Psikolojik Danışman: Abdullah TUNÇ