Yabancı Dil Eğitimi:

Farklı bir dil öğrenmek farklı bir dünyaya açılan penceredir. Farklı bir dili öğrenme, farklı kültürlerle etkileşim demektir. Eğitim Kurumumuzda yabancı dil eğitimi, alanında uzman öğretmenler tarafından verilmektedir. Okulumuzda İngilizce ve 2.Yabancı Dil olarak Arapça dersleri öğretilmektedir. İngilizce ve Arapça dersleri konuşma, dinleme ve anlama üzerine inşa edilmektedir. İngilizce ve Arapçayı öğrenen öğrencilerimiz dünyanın 25 farklı ülkesinden okulumuzda eğitim gören öğrencilerle pratik konuşma, kültürel etkileşim imkânını da sahip oluyorlar.

MİSAFİR ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE DİL EĞİTİMİ:

Okulumuzda Güney Asya’dan Kuzey Afrika’ya; Arap Yarımadası’ndan Kafkaslar’a; Türki Cumhuriyetlerden Balkanlar’a dost ve kardeş birçok ülkeden misafir öğrencilerimiz öğrenim görmektedir. Bu öğrencilerimize, okulumuzdaki ilk yıllarında okul derslerinin yanı sıra hafta içi ve cumartesi günleri haftalık 26 saat Türkçe dil öğretimi yapmaktayız. Türkçe dil eğitimini Yedi İklim Türkçe eğitim setleriyle vermekteyiz. Temel(A1 ve A2), orta (B1 ve B2) ve ileri(C1 ve C2) olarak üç seviyede 6 kitap setiyle ve Türkçe dil bilgisi konularını da 2 ayrı kitap ile işlemekteyiz. Bu programla öğrencilerimiz Türkçe konuşma-anlama ve okuma-yazma becerilerini aşama aşama kazanmaktadır. Aynı zamanda diğer dersleri de Türkçe görmesiyle öğrencilerin Türkçedeki kazanımları daha hızlı olmaktadır. Öğrencilerimiz mezun olana dek Türkçe eğitimimiz her sınıfta farklı etkinlik ve materyallerle devam etmektedir.

Okulumuzdan mezun olan misafir öğrencilerimiz, artık Türk dilini, kültürünü, örf ve hayat tarzını öğrenmiş oluyor ve Türkiye'de üniversite okumak istediğinde Türkiye eğitim sistemine ve hayat tarzına daha hızlı uyum sağlıyor.

İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ:

İhramcızade Koleji olarak yabancı dil eğitiminin bilinci ve sorumluluğuyla öğrencilerimizin İngilizceyi etkin bir şekilde konuşup, yazmaları, ulusal ve uluslararası platformlarda küresel dil olan İngilizceyi özgüven içinde kullanarak yabancı bir dilde kendilerini en iyi şekilde ifade edebilme becerilerini kazandırmayı amaçlamaktayız.

Dil öğretiminde yaşanan son gelişmeler ışığında ortaya atılan bilimsel yaklaşımlar, dil öğrenme sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için sınıf dışı etkinliklerin üzerinde durmaktadır. Öğretmenin, kolaylaştırıcı rolünde kalarak öğrencilerinin öğrenme sürecine olumlu katkı sunmasıyla öğrencilerin kendi öğrenmelerini kendilerinin yapılandırdığı, öğretmenin de etkin öğrenme ortamının oluşması için geri planda kalarak öğrencilerini desteklediği bu yaklaşımın temelinde öğrencilerin sorumluluk sahibi dil öğrencileri olarak kendi öğrenme süreçlerine katkıda bulunması yatmaktadır. Bu felsefeden hareketle, önceki dil öğrenme deneyimlerinin aksine, öğrencilerin ikili veya grup çalışmalarıyla kendi öğrenme süreçlerine yönelik riskler aldığı, hedef dili bilmekle kalmayıp dili etkin ve çeşitli bağlamlara uygun olarak kullandığı bir öğrenme ortamının oluşturulması kaçınılmazdır.

Öğrenmenin kalıcı olması için özgün materyaller, gerçek nesneler ve interaktif programlar kullanılarak zengin bir eğitim ortamı sağlanır. Bu sayede öğrencilerimiz zaman içinde İngilizce’nin farklı bir dil, bir iletişim aracı olduğunu gözlemler, kültürler arası benzerlik ve farklılıkları keşfeder ve bu farkındalık sonucunda İngilizce anlamaya ve konuşmaya başlarlar.

Küçük yaş grubunun en çok ilgisini çeken hikaye anlatımı etkinliklerin temelini oluşturur. Eş güdümlü eğitim programında belirlenmiş temalar doğrultusunda seçilmiş hikaye kitapları kullanılır. Çift dilde eğitim modeliyle öğrencilerimize sağlanan yaratıcı ve interaktif eğitim öğretim ortamı öğrencilerin belirlenen temaları, kavramları ve konuları hem anadillerinde hem de yabancı dilde pekiştirmelerini sağlar.

ARAPÇA DİL EĞİTİMİ:

Küreselleşmenin kaçınılmaz olduğu günümüzde, başka kültürlerle politik, sosyal ve ekonomik bağlar kurabilmek için Arapça büyük önem taşımakta; bilim, haberleşme ve internet dili olarak da İngilizce’nin kullanılıyor olduğu gerçeğiyse bu önemi günbegün daha da artırmaktadır. Bu nedenle; gerek ülkemiz gerekse tüm dünya için geleceğe yönelik parlak birer yatırım olarak gördüğümüz öğrencilerimize, kurumumuzca özen gösterilen yoğun bir Arapçaöğrenim programı tüm imkânlarıyla sunulmaktadır.

Yabancı dil ediniminde yapısal bilgiye önem verilmesinin yanı sıra; öğrencilerin kazanımlarını günlük hayata nasıl geçireceklerini bilmeleri ve uygulamalı olarak öğrenmeleri temel ilkemizdir. Amacımız; öğrencilerimize, dinleme-anlama becerilerini, araştırma yeteneklerini geliştirmede “yabancı dil öğrenmek zevkli ve gereklidir” fikrini benimsetmek ve onların öğrendikleri dilden zevk almalarını ve öğrenmelerini kalıcı kılmayı sağlamaktır. Derslerimizde farklı eğitim ve öğretim tekniklerine yer verip teknolojiyi de en üst seviyede kullanarak öğrencilerin derse yüksek motivasyon ile katılımını sağlamak ise temel hedefimizdir.

Arapça dil eğitiminde alanında uzman Arap hocalarımız görev yapmaktadır. Bu, öğrencilerin okuma-yazma becerilerini doğrudan konuşma-dinleme ile desteklemelerini sağlıyor. Ayrıca okulumuzda Arap ülkelerinden hemen her sınıf düzeyinde ana dili Arapça olan öğrenciler okumaktadır. Bu, Arapça öğrenen diğer öğrencilerimize sınıf dışında da Arapça ile iç içe olma imkanı ve pratik yapma fırsatı vermektedir.