...

Öğrencilerimiz, ufkunu genişletmek için kültür ve sanattan da beslenmeliler. Çünkü kültür de-vamlılıktır. Geçmişte var olanı yarınlara taşımaktır. Sanat ise kültürün yansımasıdır. Estetik oluşturmanın ifade biçimidir. Bu doğrultuda köprü vazifesi görmesini istediğimiz okulumuzda, öğrencilerimizle kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Edebiyattan müziğe, resimden mimariye birçok alanda yoğun çalışmaların gerçekleştiği okulumuzda, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek gençlerle beraber emin adımlarla yürüyoruz.

Ülke Tanıtım Seminerleri:

Okulumuzda misafir öğrencilerin var olması hasebiyle de ülke tanıtımı konusunda daha kapsamlı çalışmalar yapmaktayız. Bu minvalde ülkelerle iliği değişik seminerler vermekteyiz. Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız bu seminerler vesilesiyle birçok ülkenin coğrafi, kültürel ve siyasi durumuna hakim olunmaktadır.

İrşad Seminerleri:

Öğrencilerimize değerler eğitimi kapsamında erdemli ve ahlaklı bir neslin yetişmesi için alanında uzman hocalar tarafından farklı zamanlarda irşad seminerleri verilmektedir. Bu seminerlerle birlikte öğrencilerimizin manevi alanının daha da gelişmesini önemsemekteyiz.

Yarışmalar:

Öğrencilerimizin zihin, düşünce ve fiziksel alanlardaki gelişimleri için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Bundan dolayı okulumuzda hem sosyal hem teknik hem de sportif faaliyetlerle ilgili çeşitli müsabakalar tertip edilmektedir. Aynı zamanda Robotik Kodlamayla ilgili teknolojik yarışmalar da yapılmaktadır. Türkçe ve Edebiyat alanlarında ise şiir, kompozisyon ve hikaye türlerinde çeşitli yarışma ve aktiviteler düzenlenmektedir.