İhramcızade Eğitim Kurumları Kütüphanesi, öğrenci merkezli öğrenme alanlarıdır. Kütüphanemiz donanımlı ve okul topluluğunun ihtiyaçlarını karşılamak ve okullar arasındaki iş birliğini kolaylaştırmak üzere esnek bir şekilde tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin araştırma becerilerini geliştirmeyi, hayat boyu öğrenme alışkanlıklarını desteklemeyi ve onlara farklı türlerde eserleri okumayı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizle sınıf düzeyinde kütüphanemizde “kitap okuma” saati düzenleyerek öğrencilerin okumaya karşı ilgilerini artırmayı amaçlıyoruz.

Türkçe ve edebiyat öğretmeleri 5. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerin seviyesine uygun okuması gereken kitaplar listesini öğrencilerle paylaşarak okuma alışkanlıklarının kazanmasını ve kazandığı bilgi birikime yenilerini ekleyerek ufku açık gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kütüphanemiz sadece öğrencilerimize açık değil eğitim kurumumuzda çalışan tüm çalışanlarımızın da istifade ettiği bir mekândır. Böylece eğitim kurumumuz öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın kültürlenmesini ve bilgilenmesini sağlayarak kurumumuzu gerçek bir eğitim yuvasına dönüştürmeyi hedeflemektedir.