YKS Hazırlık

İhramcızade Eğitim Kurumları olarak YKS Hazırlık programımızda temel amacımız öğrencilerimizin sınava yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılamak, test tekniklerini geliştirmek ve akademik başarılarını artırarak mutlu olabileceği en doğru üniversiteyi kazanmalarını sağlamaktır.

Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin bireysel özelliklerini ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak meslek ve üniversite seçimi kararı sürecine destek olmak için her sınıf düzeyinde ihtiyaca göre çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

İhramcızade Eğitim Kurumları, deneyimli ve uzman öğretmen kadrosu ile özellikle 11 ve 12. sınıflarda üniversite sınavlarına yönelik konu anlatımı, soru çözümü ve ödevlendirme yapmaktadır. Bu süreçte, sınıf danışman öğretmenleri ve rehberlik servisi iş birliği ile her öğrencinin bireysel takibi yapılmaktadır.

• Düzenli olarak meslek tanıtımları yapılmaktadır.
  • Üniversite gezileri ile öğrencilerimizin hedeflerini yakından görmeleri sağlanmaktadır.
  • Sınav süreci ile ilgili öğrenci-veli bilgilendirme seminerleri yapılmaktadır.
  • Rehberlik servisimiz, sınava hazırlanan öğrencilerimize yönelik olarak motive edici, yönlendirici ve destekleyici çalışmaları titizlikle yürütmektedir.
  • Rehberlik servisi çalışmaları ile öğrencilerimizin sınav kaygılarını aşmalarına yardımcı olunmaktadır.
  • Yıl içerisinde öğrencilerimize 40 deneme yapılmaktadır.
  • Okulumuzun hazırladığı denemelerin yanında farklı kaynaklara ait denemeler de çözülerek objektif bir ölçüm yapılması sağlanmaktadır.
  • Öğrencilerimize ÖZDEBİR, TÖDER gibi Türkiye geneli denemeler de yapılmaktadır
  • Deneme sınav analizleri ile öğrenci odaklı takip yapılmaktadır.
  • Her gün yapılan soru çözüm ve etüt programları ile öğrencilerimiz hem konu tekrarı yapma hem de öğretmen ile birebir çalışma imkânı bulmaktadır.
  • Sınav sonrası rehberlik servisi ve sınıf danışman öğretmeni iş birliği ile öğrencilerimize tercih rehberliği yapılmaktadır.

LGS Hazırlık

İhramcızade Eğitim Kurumları olarak alanında uzman ve deneyimli öğretmen kadromuzla LGS hazırlık sürecinde öğrencilerimize akademik ve rehberlik olarak büyük bir titizlikle tam destek verilmektedir.

Ağustos ayında yoğunlaştırılmış ders programı ile başlayan LGS Hazırlık programımız, eğitim-öğretim yılı içerisinde artırılmış ders saatleri, etüt ve soru çözümleri ile devam etmektedir. MEB’in sınav tarihine kadar bu yoğun çalışma programları sürdürülmektedir.

• Sınav sürecinde öğrencilerimizin motivelerini yüksek tutmak ve kaygılarını minimuma indirmek için Rehberlik servisi tarafından düzenli olarak seminerler ve destekleyici faaliyetler yapılmaktadır.
  • Sınav süreci ile ilgili öğrenci-veli bilgilendirme seminerleri yapılmaktadır.
  • Yıl içerisinde öğrencilerimize 20 deneme yapılmaktadır.
  • Okulumuzun hazırladığı denemelerle birlikte farklı yayınlara ait denemeler de yapılmaktadır.
  • Deneme sınavı analizleri ile öğrenci odaklı takip yapılmaktadır.
  • Ünite değerlendirme, konu değerlendirme ve dönem değerlendirme sınavları uygulanmaktadır.
  • Sınav sonrası tercih rehberliği yapılmaktadır.